Είναι ο Τουρισμός Τομέας-Κλειδί για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας;

του Γιώργου Σώκλη

Εισήγηση στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου: «Μελέτες στο Έργο του Δημήτρη Μπάτση: Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα», η οποία έλαβε χώρα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, 12.10.2018, και διοργανώθηκε από την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας και τις Εκδόσεις Τζιόλα.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

“Δεν είναι λίγα όσα έχουν λεχθεί και γραφεί, ιδίως τα τελευταία χρόνια, για τον τομέα του τουρισμού της χώρας μας. Από την μία πλευρά, ακούγονται πανηγυρικοί για «σπάσιμο όλων των ρεκόρ από τον τουρισμό», ότι η «χώρα βγαίνει από την κρίση με μοχλό τον τουρισμό», για την «προσφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ και την απασχόληση της οικονομίας», ενώ με μάλλον συστηματικό τρόπο ο τουριστικός τομέας παρουσιάζεται ως η «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Το 27ο Δοκίμιο του Τόμου για το Έργο του Δημήτρη Μπάτση, το οποίο έχει εκπονηθεί από το Οικονομικό Τμήμα του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών ’Δημήτρης Μπάτσης’, αναλύει τον Τουριστικό Τομέα της Ελλάδας.

Σε αυτή την παρουσίαση θα εστιάσουμε σε ορισμένα από τα ζητήματα που αναλύονται στο παραπάνω δοκίμιο και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ορισμένες πλευρές του τουριστικού τομέα της χώρας μας και και του ρόλου του στην ελληνική οικονομία.”

Κατεβάστε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ

Comments are closed.